samenvattingen.com

Zoeken

Voortgezet Onderwijs | Middelbaar Beroepsonderwijs | Hoger Beroepsonderwijs | Wetenschappelijk Onderwijs


Ruimtevaart van de Verenigde Staten,

Amerika en de Sovjet-Unie waren van 1947 tot 1963 in een Koude Oorlog verwikkeld. Er was een grote wapenwedloop tussen Amerika en de Verenigde Staten. Allebei wilden ze graag winnen. Hierna kwam een zogenoemde détente, maar ondertussen was er nog steeds een soort strijd tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Tijdens een toespraak van de toenmalige president John F. Kennedy tot het Congres deed hij de aankondiging dat Amerika binnen tien jaar de eerste man op de maan zou hebben. Amerika was er namelijk achter gekomen dat ze achter liepen op de Sovjet-Unie op het gebied van de ruimtevaart. De Sovjet-Unie had namelijk al de Spoetnik in de ruimte gekregen. De Verenigde Staten konden dit echt niet voorbij laten gaan, de Sovjet-Unie mocht niet beter zijn dan zij. De Verenigde Staten wilde zo snel mogelijk de Sovjet-Unie in halen. De Amerikanen wilden graag de besten zijn omdat ze graag wilden bewijzen dat ze na hun onafhankelijkheidsverklaring zelf zich konden ontwikkelen. Ze wilden laten zien hoe goed ze onafhankelijk zich konden ontwikkelen. Het lukte Amerika nog ook om de Sovjet-Unie in te halen. Zij hadden in 1969 de eerste man op de maan. Ze waren beter als de Sovjet-Unie!

Maar wat is er nou allemaal vooraf gebeurt, voordat de Amerikanen de eerste man op de maan hadden, en welke personen zijn er allemaal geweest? En hoe kwam het nou zo ver dat er de strijd tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten kwam? En welke doelen en gevolgen hadden alle ontwikkelingen in de ruimtevaart? En er was toch veel geld voor nodig, waar haalden ze dat allemaal vandaan? Om dit allemaal te onderzoeken hebbe

albert.

20 juli 2004 @ 11:42 uur

Erg uitgebreid en leerzaam! Heb het met plezier gelezen. Maar naast wat spel- en grammaticafouten zei Neil Armstrong niet ‘A small step for me, but a giant leap for mankind.’ Hij zei: ‘That’s one small step for man; one giant leap for mankind’. Bron: Al@din.