samenvattingen.com

Zoeken

Voortgezet Onderwijs | Middelbaar Beroepsonderwijs | Hoger Beroepsonderwijs | Wetenschappelijk Onderwijs


Sex,

Inleiding

Dit werkstuk gaat over SEX.
Wij hebben erg veel zin om aan dit onderwerp te beginnen.
Van het werkstuk kunnen we nog veel leren. We gaan onder andere : puberteit, puistjes, voorbehoedsmiddelen, S.O.A. en AIDS.
Als je in de pubertijd komt, veranderd je lichaam, ontdek je jezelf en wordt je ook sexueel actief. Op dat moment moet je weten hoe je met sex moet omgaan. We zullen eerst gaan uitleggen wat er allemaal gebeurt in de puberteit. Dan gaan we behandelen hoe je veilig met sex kunt /moet omgaan en tenslotte wat je kan oplopen als je niet veilig met sex omgaat.

Hoofdstuk 3: Voorbehoedsmiddelen

In dit hoofdstuk gaan we het over voorbehoedsmiddelen hebben. Er zijn veel verschillende voorbehoedsmiddelen om zwangerschap te voorkomen.

Hoofdstuk 3.1: Het condoom

Het condoom ( het wordt ook wel kapotje genoemd ) is een voorbehoedsmiddel voor jongens. Het is een rubberen hoesje, dat strak om de stijve penis wordt aangebracht. Het zorgt er voor dat zwangerschap, AIDS en voorkomen wordt. De zaadcellen kunnen niet in de vagina komen omdat ze in het condoom worden opgevangen. Condooms zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Op de buitenkant van het condoom zit een dun laagje glijmiddel, die het binnenkomen van de penis vergemakkel