samenvattingen.com

Zoeken

Voortgezet Onderwijs | Middelbaar Beroepsonderwijs | Hoger Beroepsonderwijs | Wetenschappelijk Onderwijs


Vrouwenemancipatie,

Inleiding

We doen ons werkstuk over vrouwenemancipatie. We hebben dit onderwerp gekozen, omdat het eigenlijk het enige leuke onderwerp was Het leek ons erg interessant en we wilden er wel meer van weten.

Onze moeders zijn ook erg geëmancipeerd en het is leuk om wat meer te weten te komen over wat onze moeders bezig houdt/ hield.

Hoe we het gaan behandelen…

We gaan eerst uitzoeken wat emancipatie/feminisme nou eigenlijk betekent en wat het verschil ertussen is. Dan kijken we hoe het vóór de vrouwenemancipatie was en dus waarom het ontstaan is. Daarna behandelen we de eerste feministische golf en de tweede feministische golf. Verder onderzoeken we wie Aletta Jacobs nou was en wat ze deed voor de emancipatie. Ook kijken we hoe het met de vrouwen over de hele wereld is gesteld. Dan de emancipatie nú, of het nu nog leeft. Tenslotte onze conclusie.

Van wie hebben we hulp gekregen…

Nou ten eerste hebben we veel informatie uit boeken gekregen. Verder hebben onze moeders ons nog geholpen en ook het internet heeft ons wat informatie verschaft.1. Emancipatie en feminisme

Er zijn twee termen die erg op elkaar lijken, maar toch niet helemaal hetzelfde zijn, namelijk; vrouwenemancipatie en feminisme. Emancipati